ApartmajiGolte.si

Smučišče Golte

Smučišče Golte

Smučišče Golte se nahaja v bližini Mozirja, na 1.250 do 1600 metrov nadmorske višine. Pokriva približno 50 hektarov razgibanega ozemlja, ki zagotavlja prijetno in zanimivo smuko. Gre za kar 50 let staro smučišče, ki je bilo skozi leta že večkrat nagrajeno kot najboljše smučišče v Sloveniji. Na smučišče Golte se lahko povzpnete z panoramsko nihalko, ali pa se do vrha planote pripeljete kar z avtomobilom. Parkirišče je urejeno slabih 100 metrov stran od smučišča.

Svojim obiskovalcem smučišče Golte ponuja več kot 12 kilometrov različnih smučarskih prog. Na voljo so tri sedežnice (Smrekovec, Medvedjak in Ročka) ter dve vlečnici (Morava ter Stari stani). Na otroškem smučišču sta na voljo tudi tekoči trak in poligon. Smučarske proge, ki jih ponuja smučišče Golte, so prilagojene vsem tipom znanja, tako se bo našlo nekaj za celo družino. Če vas zanima, kakšno je trenutno stanje na smučišču, vam je na naši strani na voljo tudi spletna kamera Golte.

Galerija slik

Smučarske proge

Z več kot 12 km smučarskih prog smučišče Golte obiskovalcem ponuja res raznoliko in razgibano smuko. Od tega je na voljo približno 4 km modrih prog, 7 km rdečih prog in približno kilometer črnih prog za res izkušene smučarje. Za najmlajše obiskovalce se ob smučarski progi Morava nahaja tudi poseben poligon, opremljen tekočim trakom, kjer otroci lahko naredijo prve zavoje na snegu in uživajo na sankah.

Poleg smučanja vam smučišče Golte ponuja tudi druge storitve kot so tek na smučeh, turno smučanje, jadralno padalstvo in vrtec na snegu. Na voljo sta tudi izposoja in servis smučarske opreme.

Smučišče Golte vas bo poleg privlačnih smučarskih prog prepričalo tudi s čudovitimi razgledi, ki bodo celotno izkušnjo naredili še toliko bolj prijetno. Za res popolno izkušnjo si na smučišču Golte privoščite nekaj dnevni oddih (ponudbo in razpoložljivost naših apartmajev si lahko pogledate TUKAJ) in uživajte na belih strminah!

Smučarske proge Golte