ApartmajiGolte.si

Krompirjeve počitnice 2023 – že veste, kje jih boste preživeli?

Prihaja čas, ko se v svežih jutrih nad krošnjami dreves še potikajo meglice, ko se listje dreves odeva v pisane barve, v naravi pa lahko naletimo na obilico darov, kot so kostanj, gobe in razno jagodičevje. Nekoliko nižje temperature nam omogočajo, da se ob lepem vremenu odpravimo na pohod, ali pa se odločimo za izlet s kolesom. Vsekakor se počitnice splača izkoristiti in se naužiti svežega zraka. Krompirjeve počitnice 2023 so že skoraj pred vrati, ste že razmislili, kje jih boste letos preživeli?

Krompirjeve počitnice 2023 preživite v naravi

Počitnice v naravi so odlična izbira za družine z otroki, ki želijo svojim otrokom omogočiti aktiven in sproščujoč oddih. Planina Golte vas vabi s svojo prelepo pokrajino in številnimi možnostmi za aktivnosti v naravi. Neposredna bližina številnih sprehajalnih poti vam omogoča, da skupaj z otroki odkrivate skrite kotičke in čudovite razglede. Izbirate lahko med potmi z različnimi težavnostmi, tako da boste zagotovo našli nekaj, kar bo ustrezalo vaši družini. Več o pohodnih poteh na Golteh si lahko preberete TUKAJ.

Na Golteh si lahko ogledate tudi številne naravne znamenitosti. Obiščite čudovito jezero Trije ploti, kjer boste morda srečali tudi čredo krav ali konjev, ki se pogosto pasejo v okolici. Kraška jama Ledenica je v preteklosti pastirjem in lokalnim prebivalcem služila kot naravni hladilnik, saj se v njej skozi celo leto obdrži sneg.  V bližini Mozirske koče se nahaja tudi Alpski vrt, kjer lahko v urejenih gredicah občudujete avtohtone alpske rastline. Obisk Alpskega vrta bo zanimiv tudi za mlajše, saj vas ob poti spremljajo razlage in druge zanimivosti.

Apartmaji Golte so kot nalašč za sproščene krompirjeve počitnice 2024

V naši ponudbi lahko za krompirjeve počitnice 2023 izbirate med 3 sodobno opremljenimi apartmaji, Za manjše družine bo apartma Planinski raj (4 osebe) prava izbira. Apartma ima dve spalnici, ena je opremljena z zakonsko posteljo, druga pa z izvlečno posteljo, ki je primerna za dva otroka. Na voljo vam bo tudi manjša opremljena kuhinja, kopalnica ter dnevni prostor in televizija z Netflix-om. Ob vhodu v apartma vam je na voljo tudi manjši balkon z zunanjim pohištvom, kjer lahko uživate v svežem zraku.

Če iščete apartma za več kot 4 osebe, ali pa si preprosto želite malo več prostora, potem svetujemo, da za krompirjeve počitnice 2023 izberete apartma Cvet planin (4 +2 osebi). V njem sta na voljo dve spalnici (zakonska postelja in dve enojni postelji) ter raztegljiv kavč v dnevni sobi (na kavču je dovolj prostora za 2 otroka). Tudi v apartmaju Cvet planin vam je na voljo opremljena kuhinja, kopalnica, dodatno ločeno stranišče ter dnevna soba z TV (in dostopom do Netflix-a). Na balkonu boste lahko uživali v krasnem razgledu na dolino in okolico.

Za večje družine bo najboljša izbira apartma Planinski biser (11+2 osebi). Apartma je prav tako primeren za bivanje več družin skupaj, saj vam je v njemu na voljo kar 5 spalnic in 3 kopalnice (v eni izmed njih se nahaja tudi kopalna kad). Prav tako vam je na voljo velik dnevni prostor z veliko jedilno mizo in opremljena kuhinja. Tudi tu imate na televizorju dostop do Netflix-a. Na svežem zraku boste lahko uživali na 2 balkonih in pritlični terasi.

Ideje in aktivnosti za krompirjeve počitnice 2023

Želite svojim otrokom ponuditi aktivne in zabavne počitnice, pa vam zmanjkuje idej? V nadaljevanju smo za vas pripravili nekaj predlogov za aktivnosti, ki jih lahko s svojimi otroci preizkusite za krompirjeve počitnice 2023.

  1. Naberite čim več različnih storžev in plodov

Med sprehodom po gozdu naj otroci poiščejo čim več storžev. Le te lahko kasneje uporabite za jesensko dekoracijo svojega doma, ali pa jih pobarvate in uporabite v različnih ustvarjalnih aktivnostih.
V naravi naberite čim več različnih jesenskih plodov, storžev in listja, ter iz njih skupaj z otrokom ustvarite jesenski venček in ga obesite na vhodna vrata.

  1. Med sprehodom poiščite čim več različnih živali

Z otroki se odpravite na sprehod v naravo. Med sprehodom bodite pozorni na različne živali. Otroci lahko med seboj tudi tekmujejo, tisti, ki bo prvi pokazal največ različnih živali, zmaga. Če se odločite, da krompirjeve počitnice 2023 preživite na Golteh, boste med svojim bivanjem zagotovo srečali kakšno žival. Na planoti se pogosto pasejo konji in krave, v okolici apartmajev pa vas bo neprestano spremljalo petje ptic.

  1. »Bingo« v naravi

Pripravite seznam stvari, ki jih je mogoče opaziti med sprehodom v naravi (gobe, rože, različna drevesa, živali, oblaki,…). Otroci naj bodo med sprehodom pozorni na naštete stvari, njihov cilj je, da obkljukajo vse stvari na seznamu.

Vse naštete aktivnosti bodo vaše otroke spodbudile, da so pozorni na svojo okolico in odkrivajo nove stvari, hkrati pa je sprehod po naravi odlična priložnost za rekreacijo in priložnost, da se naužijemo svežega zraka. Krompirjeve počitnice 2023 bodo tako zagotovo ostale v prijetnem spominu!

Krompirjeve počitnice – zgodovina

Ali veste, zakaj jesenske počitnice bolj pogosto imenujemo tudi »krompirjeve počitnice«? Izraz smo Slovenci prevzeli od nemških sosedov. V Nemčiji otroci šolo začnejo malo prej kot pri nas, in imajo konec septembra že prve počitnice. Krompirjeve počitnice izhajajo še iz časov, ko v obdobju pobiranja krompirja otrokom s kmetij ni bilo treba hoditi v šolo, da so lahko doma pomagali staršem pri delu. Počitnice (in njihovo ime) so se ohranile še do danes, le da so danes namenjene temu, da si otroci lahko malo oddahnejo od svojih šolskih obveznosti.

Ne odlašajte predolgo, rezervirajte svoj apartma za krompirjeve počitnice 2023!

Preberi več / Read more

savinjska dolina

Savinjska dolina in destinacije, ki jih morate obiskati

Savinjska dolina se nahaja v objemu gora, kjer čudovita alpska dolina svojim obiskovalcem nudi neomejeno število priložnosti za občudovanje naravnih lepot, različna aktivna doživetja ter odkrivanje kulturnih in kulinaričnih znamenitosti. Temu področju daje svoj pečat bistra zelena hudourniška reka Savinja, …

zimske počitnice

Že veste, kam bi se radi odpravili na zimske počitnice?

Zimske počitnice si večina ljudi rada privošči na snegu, še posebno priljubljene destinacije so različna smučišča. Radosti na snegu so odlična priložnost za pobeg od vsakdana in priložnost, da se popolnoma sprostimo in naberemo moči za nove podvige. …

krompirjeve počitnice 2023

Krompirjeve počitnice 2023 – že veste, kje jih boste preživeli?

Prihaja čas, ko se v svežih jutrih nad krošnjami dreves še potikajo meglice, ko se listje dreves odeva v pisane barve, v naravi pa lahko naletimo na obilico darov, kot so kostanj, gobe in razno jagodičevje. Nekoliko nižje temperature nam …