ApartmajiGolte.si

Golte poleti – ideje za sproščujoč oddih v dvoje

Se sprašujete kaj početi na planoti Golte poleti? Kljub temu, da so Golte najbolj znane po svojem smučišču, obiskovalcem veliko ponujajo tudi čez leto. Številne sprehajalske poti različnih zahtevnosti nudijo priložnosti za odkrivanje skritih kotičkov neokrnjene narave in prečudovitih razgledov na okoliške doline in hribe. Če si želite pobegniti od (pre)hitrega vsakdana in vročih mestnih ulic, so Golte poleti popolna lokacija za sproščujoč oddih v dvoje.

 

Krajinski park Golte poleti ponuja veliko aktivnosti

Ne glede na to, ali ste ljubitelji športa in rekreacije, ali pa na dopustu rajši uživate ob lepem razgledu in dobri knjigi vam Golte poleti ponujajo popoln prostor za oddih v objemu neokrnjene narave.

Ljubitelji športa bodo našli veliko priložnosti za sprehajanje in pohodništvo, na svoj račun pa bodo prišli tudi ljubitelji kolesarstva in tisti, ki imajo rajši bolj ekstremne aktivnosti kot so spust po zip-line ali skoki s padalom.

Tudi tisti, ki dopuste rajši preživljate bolj umirjeno, boste v na planoti Golte poleti zagotovo našli miren kotiček, kjer boste lahko uživali v lepem razgledu, osvežilni pijači ali dobri knjigi. Vsekakor pa so Golte poleti odlična destinacija za oddih v dvoje, saj vam lokacija ponuja vse, kar potrebujete za romantičen izlet.

V nadaljevanju preberite nekaj idej, kaj početi, če se za vikend odpravite na Golte. Poleti je obisk še toliko bolj prijeten, saj so temperaturi na planoti veliko bolj zmerne, kot v dolini ali v mestih.

 

Petek

Preden se iz Mozirja odpravite proti Goltem, predlagam da si nekaj časa vzamete tudi za obisk Mozirskega gaja. Odprt je vsak dan med 9:00 in 19:00, obiskovalci pa lahko v njem občudujejo čudovite cvetlične gredice ter muzej na prostem. Po ogledu Mozirskega gaja predlagamo, da se sprehodite še skozi Mozirje in si tam privoščite romantično večerjo v dvoje.

Če ste ljubitelji pic vas zagotovo ne bo razočarala Gostilna s pizzerijo Pri Peku, v kolikor pa si želite svojo boljšo polovico še posebej razvajati, pa obiščite restavracijo Lesnika. Tam vas bodo navdušili ambient, vrhunska kulinarika in prijazna postrežba.

Po večerji vas cesta skozi Šmihel nad Mozirjem vodi na planoto Golte. Ob prihodu v apartma vas bo pričakal paket dobrodošlice. Predlagamo, da vsaj za nekaj trenutkov posedite na balkonu in s polnimi pljuči vdihnete svež gorski zrak.

 

Sobota

Predlagamo, da sobotno jutro začnete z zajtrkom na balkonu. Golte poleti pokriva košat gozd, zato boste na balkonu lahko uživali v pogledu na naravo in petju ptic. Skuhajte si skodelico kave in se prepustite sproščujočem objemu narave.

Po jutranji kavi in zajtrku boste zagotovo že komaj čakali, da se odpravite na sprehod po planinskih poteh, ki jih ponujajo Golte. Poleti se vam na vsakem koraku ponuja priložnost za odkrivanje novih razgledov in skritih kotičkov. Sledite oznakam in se po Zajčkovi poti odpravite proti jezeru Trije ploti.

Jezero Trije ploti in okoliški travniki so odlična lokacija za romantičen piknik v dvoje. S seboj vzemite odejo za piknik, kakšen prigrizek in dobro knjigo. Ob jezeru izberite točko, ki vam je najbolj všeč, razgrnite deko in odmislite vse skrbi. Ne bodite presenečeni, če se mimo vas sprehodi kakšen konj ali radovedne krave, ki se v krajinskem parku Golte poleti prosto pasejo.

Če želite, se lahko ustavite tudi v koči Trije ploti, ki se nahaja tik ob jezeru. Privoščite si skodelico kave, osvežilno pijačo ali pa se odločite za eno izmed lokalnih planinskih dobrot, ki jih najdete v njihovi ponudbi. Na terasi koče se lahko udobno namestite v ležalnik in uživate v prekrasnem razgledu.

Ko boste pripravljeni na nadaljevanje, se lahko odločite, ali želite slediti nekoliko krajši Zajčkovi poti ali pa boste izbrali Pot divjega petelina (Pot po Golteh). Obe poti vas bosta popeljali na sprehod mimo številnih znamenitosti, ki si jih lahko ogledate na Golteh. Več o različnih poteh, ki vas vodijo čez Golte si lahko preberete v prispevku Pohodne poti.

Ob koncu dneva je čas, da se prepustite sproščanju v dvoje. V neposredni bližini apartmajev se nahaja Wellness Golte, kjer lahko uživate v različnih masažah, savnah in namakanju v notranjih in zunanjem bazenu. Več o ponudbi wellnessa si lahko preberete tukaj.

(Gostom naših apartmajev nudimo 10% popusta na na vse wellness storitve v hotelu Montis.)

 

Nedelja

V nedeljo dopoldne si privoščite temeljito lenarjenje na soncu. Poiščite prijeten kotiček na okoliških travnikih in se prepustite sončnim žarkom. V kolikor vam poležavanje na soncu ni najbolj pri srcu in bi svoj čas radi preživeli bolj aktivno, pa se lahko sprehodite na vrh Boskovca.

Po spustu iz Boskovca se na kosilo lahko odpravite v Mozirsko kočo (sprehod od naših apartmajev do koče vam bo vzel približno 10 minut). Tam vam bodo z veseljem postregli z lokalnimi delikatesami. V njihovi ponudbi boste našli gobovo juho, golaž, ješprenj, klobaso, žgance in še več. Kosilo seveda ni popolno, če si za sladico ne privoščite domačih štrukljev ali štrudlja.

Verjamemo, da si boste po takem vikendu želeli, da bi lahko svoje bivanje podaljšali vsaj še za kakšen dan. Poglejte v koledar in že sedaj rezervirajte datum, ko se boste vrnili na Golte. Poleti ali pozimi, verjamemo, da se boste radi vračali v objem neokrnjene narave.

 

Preberi več / Read more

krompirjeve počitnice 2022

Krompirjeve počitnice 2022 – že veste, kje jih boste preživeli?

Prihaja čas, ko se v svežih jutrih nad krošnjami dreves še potikajo meglice, ko se listje dreves odeva v pisane barve, v naravi pa lahko naletimo na obilico darov, kot so kostanj, gobe in razno jagodičevje. Nekoliko nižje temperature nam …

apartmaji na smučišču

Apartmaji na smučišču – smučišče Golte

Bele strmine, gorski zrak, smuči na nogah, pred vami pa kilometri in kilometri smučarskih prog. Kaj bi si lahko še želeli? Apartmaji na smučišču vam omogočajo, da praktično samo stopite iz apartmaja in že se lahko spustite po belih strminah. …

pot po Golteh

Pot po Golteh – lepote na vsakem koraku

Pot po Golteh je tematska krožna pot, ki vas vodi mimo številnih naravnih in kulturnih znamenitosti v okolici. Dolga je približno 6,5 kilometrov, za sprehod po njej boste porabili nekje 2 uri in pol. Kljub temu, da je malo daljša, …