ApartmajiGolte.si

Golte: smučanje z razgledom

Krajinski park Golte je zagotovo najbolj znan po svojem smučišču, ki nudi izvajanje različnih aktivnosti na snegu. Smučanje na Golteh je priljubljeno predvsem zaradi svoje relativne bližine. Zahvaljujoč dovolj visoki nadmorski višini pa planota nudi pogoje primerne za odlično smuko. Zamislite si, da vas le dobrih 20 minut od izvoza iz avtoceste Šentrupert loči od fantastične smuke in čudovitega razgleda na Kamniško – Savinjske Alpe in Savinjsko dolino. Sliši se pravljično in tako tudi je – z najdaljšo nihalko se namreč v zgolj osmih minutah približate nebesom. Dobrodošli na Golteh!

Smučišče Golte – smučanje in deskanje v osrčju narave

Smučišče na Golteh leži na nadmorski višini med 1250 metrov in 1600 metrov. Snežne radosti lahko doživite na kar 50 hektarjih razgibane in čudovite narave, ki se razprostira na planoti Golte. Smučanje vam omogoča dobrih 12 kilometrov urejenih smučarskih prog. Ne glede na to, kako dober smučar ste, je za smučanje planota Golte zares odlična lokacija. Proge so namreč primerne tako za začetnike, kot tudi prave smučarske velemojstre. Na voljo so vam proge različnih težavnostnih stopenj – 4,4 km lahkih modrih prog, 7,4 nekoliko bolj zahtevnih rdečih in nekaj manj kot kilometer prog za najzahtevnejše smučarje.

Za varno in udobno smuko poskrbi usposobljena tehnična ekipa, ki proge primerno ureja in vzdržuje. Poleg naravne snežne odeje se, z namenom doseganja slovesa popolnega smučišča, dodaja tudi tehnični sneg. Brezhibno vzpenjanje na vrh različnih prog vam omogoča kar sedem različnih naprav – poleg nihalke še 3 sedežnice, 2 vlečnici in poligon s tekočim trakom, ki je primeren za otroke in začetnike. Na snegu pa boste vsekakor uživali tudi deskarji. Razgibanost narave in terena na Golteh pa predstavlja pravi raj za turne smučanje.

Odlična lokacija za družine

Zahvaljujoč različnim zahtevnostnim stopnjam prog, omogočajo Golte smučanje celotni družini. Za veselje najmlajših bo poskrbel poligon s tekočim trakom, kjer se lahko otroci tudi sankajo. Gre za poseben poligon, ki se nahaja ob smučarski progi Morava, ki je zlahka dostopna z Alpskega vrta. Ločenost poligona pa zagotavlja varno zabavo za vaše malčke. Brezskrbnost staršev in veselje otrok je namreč tisto, za kar si zaposleni na smučišču Golte stalno prizadevajo. Na voljo pa vam je tudi otroški poligon ob hotelu, ki se v popoldanskih urah spremeni v pravo profesionalno sankališče. Osvetljenost proge v času zgodnjega večera namreč poskrbi, da se bo vaš otrok počutil kot pravi sankaški prvak. Za sankanje starši ne boste potrebovali odšteti ničesar, brezplačna pa je tudi izposoja sank in zibobov.

Kdor bi se rad naučil izvrstnega smučanja pa se mora nujno oglasiti v smučarski šoli Beli zajec. Ta nudi skupinske in individualne smučarske tečaje za otroke in odrasle. Pri njih si lahko izposodite profesionalno smučarsko opremo in projekt postani vrhunski smučar se lahko začne. Obiščite restavracijo Medvedjak, kjer se najprej okrepčajte, nato pa s svojim smučarskim učiteljem smuknite na bele strmine.

Smučišče Golte – obratovanje

Smučanje Golte omogočajo v času zimske sezone, od 9.00 ure zjutraj pa do 16.00 ure popoldne. V tem času namreč delujejo sedežnice in vlečnice. Nihalka Žibert obratuje od 8.00 do 18.00, kar vam zagotavlja pravočasni prihod in odhod s smučišča.

Obratovanje naprav, ki omogočajo smučanje, se lahko v sezoni razlikuje. Njihovo delovanje se, z namenom zagotavljanja varnosti obiskovalcev, namreč prilagaja vremenskim in snežnim razmeram. Pred odhodom na bele strmine zato preverite obratovalni čas naprav ali pa se o njem pozanimajte na smučišču.

Smučišče Golte – smučarske karte

Vozovnice za smučanje Golte ponujajo na spodnji postaji nihalne žičnice in na blagajni 1410 na terasi pri hotelu. Plačate lahko z gotovino ali plačilno/kreditno kartico. Prav tako lahko omejeno količino vozovnic za vlečnico Morava in sedežnici Medvedjak ter Smrekovec kupite z gotovino na spodnjih postajah posameznih žičniških naprav. Vedno več ljudi pa se odloča za nakup vozovnic kar preko spleta.

Na voljo so vam dnevne, večdnevne in družinske vozovnice. Ste morda redni obiskovalec smučišča Golte? Smučanje si lahko v tem primeru zagotovite tudi z eno od sezonskih vozovnic. Veljaven cenik je objavljen na spletu, na spodnji postaji nihalke in na blagajni na smučišču. Za dostopno smučanje Golte nudijo tudi družinske pakete vozovnic. Na tak način si lahko celotna družina privošči sproščujočo smuko in uživa v vseh zimskih radostih na snegu.

Ugodno smučanje Golte svojim obiskovalcem zagotavljajo že vrsto let, zato ni presenetljivo, da so bile v smučarski sezoni 2018/19 nagrajene z nagrado za Naj smučišče v kategoriji srednje velikih smučišč. Kot zanimivost naj omenimo, da gre za kar 50 let staro smučišče – Rekreacijski park Golte smučanje tako že leta omogoča najrazličnejšim smučarskim profilom, v prvi vrsti pa veljajo za družinam prijazno smučišče. Podarite svojim otrokom izvrstno smučarsko izkušnjo, ki si jo bodo zapomnili za vedno in nekoč na ta snežni raj na Zemlji pripeljali tudi svoje najmlajše.

Preberi več / Read more

apartmaji na smučišču

Apartmaji na smučišču – smučišče Golte

Bele strmine, gorski zrak, smuči na nogah, pred vami pa kilometri in kilometri smučarskih prog. Kaj bi si lahko še želeli? Apartmaji na smučišču vam omogočajo, da praktično samo stopite iz apartmaja in že se lahko spustite po belih strminah. …

pot po Golteh

Pot po Golteh – lepote na vsakem koraku

Pot po Golteh je tematska krožna pot, ki vas vodi mimo številnih naravnih in kulturnih znamenitosti v okolici. Dolga je približno 6,5 kilometrov, za sprehod po njej boste porabili nekje 2 uri in pol. Kljub temu, da je malo daljša, …

krajinski park golte

Krajinski park Golte – v objemu narave

Planota Golte, ki jo nekateri poznajo tudi pod imenom Mozirska planina, se nahaja v osrčju Savinjske doline. Krajinski park Golte je eno izmed najbolj priljubljenih gorskih središč v Sloveniji. Pozimi goste privablja smučišče in več kot 12 kilometrov smučarskih prog, …